perjantai 17. syyskuuta 2010

Parisuhteessa nainenkin voi olla väkivaltainen

Opetusministeriön teettämä tutkimus Usko ,toivo,hakkaus,jossa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa on tutkittu tilastollisin menetelmin on lähes mahdoton suorittaa miehiin kohdistuvana väkivaltaa tutkivana koska miehet
harvoin avautuvat näistä asioista ja  useasti äänestävät jaloillaan,eivätkä puhu asiasta ja onhan se vaikea kertoa vaimon tai tyttöystävän väkivaltaisuudesta.Omiin kokemuksiini ja muilta kuulemiini se että" mies juo ja lyö-ja vaimo ja lapset hangessa" on erittäin virheellinen !
Asuin avovaimoni kanssa 7 vuotta.  Meille syntyi kaksoset elämäni hymyili,vaan synkät pilvet lähestyivät yllättäen .Avovaimon mustasukkaisuus ,henkinen pahoinvointi ,epäilyt,uupuminen ym.
 Hoidin lapsia kävin töissä kuuntelin yritin ymmärtää.Väkivallan kaikki kategoriat käytiin läpi,aina nimittelystä
potkimisesta,läpsimisestä joka ei hänen mielestään ollut lyömistä,tavaroiden heittelystä ja itsemurhalla uhkailuun asti ,täässä nyt en selvitä miten mutta tätä jatkui noin kaksi vuotta ja henkisen väkivallan sääntöjen
mukaan minusta tehtiin syyllinen.Oman pahoinvointinsa vuoksi hän joutui purkamaan sen minuun ja pahan mielensä ja minä olin hänen mielestä aiheuttanut kaiken kun en jaksanut kuunnella kysellä ja pussata.
Tällaiseen tilanteeseen ei millään osaa varautua.Kaikki itsehillintäni tarvittiin,jotta selvisin ihan tavallisesta arjesta lasteni kanssa .Jokainen ihminen puollustaa itseään ja lapsiaan väkivaltatilanteessa,mutta kun hakkaavaa naista joutuu pitämään kovaa käsistä kiinni niin käsiin tulevat mustelmat ovat tietenkin väkivaltaisen
miehen tekosia.Vain naisen pelko saavansa takaisin miehen nyrkistä lopetti päällekäynnin.

11 kommenttia:

 1. Voi sentään. Uskon tapahtuneen, sillä tiedän vanhan työni kautta tällaista tapahtuvan! Väkivalta on aina tuomittavaa, tulipa se kummalta suunnalta tahansa. Valitettavasti naisten väkivalta on tabu, josta vaietaan vieläkin.
  Olen aina ollut sitä mieltä, että ihmisen on pelastettava lapsensa ja itsensä ja lähdettävä tällaisesta suhteesta. Voimahalit Sinulle, kun otit tämän tärkeän asian esille!

  VastaaPoista
 2. Meillä taitaakin olla ihan samanlainen menneisyys, kirjoitin omastani tänään blogiini

  VastaaPoista
 3. Naisten väkivallasta puhuminen on edelleenkin tabu,koska siihen liittyy niin vahvoja tunteita,syyllisyyttä ja häpeää.Hyvä äiti-myytti on myös sitkeässä.
  Olen omassa työssäni joutunut kohtaamaan äitejä,jotka kohdistavat väkivaltaa omiin lapsiinsa.Vaikka mikään väkivalta ei ole hyväksyttävää,niin lasten kohdalla se on erityisen julmaa ja tekee pahaa jälkeä sydämmeen ja mieleen.Usein selviää myös se,että väkivaltainen ihminen on omassa lapsuudessaan nähnyt tai kokenut väkivaltaa,mutta jäänyt avun ulkopuolelle.
  Tärkeän asian otit puheeksi.Voimia ja iloa sinulle lastesi isänä!:)

  VastaaPoista
 4. Vasta nyt ymmärrän miten vaikeata Teillä oikeastaan oli. Haleja! Milena

  VastaaPoista
 5. On todella ikävää kun joutuu tuollaiseen tilanteeseen. Ja mieshän syyllistetään paljon helpommin kuin nainen.

  On kuitenkin todettu, että mies on yleensä väkivaltaisempi kuin nainen. Mutta minusta tuntuu että sekin on muuttumassa. Ja onhan paljon pinnan alla mitä ei tiedetä.

  Ja kun on itse siinä tilanteessa, eivät tilastot paljon auta!

  Itse olen joutunut kutsumaan poliisit kotiin kolme kertaa.

  Avomieheni alkoi aina haastaa riitaa kun hän oli saanut muutaman oluen. Hänellä ei kuitenkaan ollut alkoholiongelmia. Hän raivostui suunnattomasti kun en alkanut riitelemään enkä korottanut ääntäni. Sanoin vain että jutellaanko huomenna kun olemme selvin päin. Sanoin noin vaikka en koskaan ole humalassa itse, vaikka pidänkin viinistä ja juon lasin tai kaksi joskus. En siis sanonut "kun olet selvin päin", koska siitä olisi varmasti raivo vain lisääntynyt.

  Kun en alkanut riitelemään mies sitten alkoi hakemaan kaikki minun tavarani ja särkemään niitä järjestelmällisesti. Oli se kallista lystiä, siinä meni tietokoneet ja kännykät sekä Iittalan vaasit ja suihkuverhotkin, jotka olin asentanut itse.

  Otti hän kerran minustakin kiinni niin että jäi pahat jäljet käsiin - ja valokuvat sairaalaan todisteeksi.

  Poliisithan siinä piti kutsua. Tämä tapahtui kolme kertaa kolmen vuoden kuluessa, ja se kolmas kerta oli viimeinen. En päästnyt häntä enää takaisin, kun poliisi oli hänet vienyt. Enhän voinut olla varma milloin tavaroiden särkeminen muuttuu väkivallaksi minua kohtaan.

  Minulla on lehmän hermot, ja olisi kai pitänyt huutaa ja raivota hänelle, niin hän ei olisi turhautunut. Mutta kun se ei ole minun tapani. Jokaisessa tilanteessa pitää pystyä pysymään rauhallisena eikä alkaa huutamaan ja sättimään. Ja sitä noudatan aina, en suostu räyhäämään ja olemaan sivistymätön moukka.

  Tällaiset asiat ovat kipeitä asioita eikä niistä noin vain pääse yli. Se vaatii aikaa.

  Kovia kokemuksia on kaikilla, mutta kyllä väkivalta on varmasti niitä pahimpia. Lapsetkin kärsivät siitä, eikä lasten takia koskaan kannata jäädä huonoon suhteeseen, se vain vahingoittaa lapsia. Onneksi sellaisesta ajatuksesta on nykyään päästy.

  Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 6. yleensä väkivaltaiseen käytökseen on mielenterveydelliset syyt, kun sanat ei riitä , jotka tosin voivat havoittaa enemmän kuin teot.

  Sairaus on hoidettavissa, puolison kannattaa edes yritää saada väkivaltaine kumppani keskustelemaan asian tuntijoiden kanssa..

  ilman hoitos kaikki jatkuu ja lopulta tämä väkivaltainen ihminen voi muuttua todella vaaralliseksi. niin itsensä kuin muiden suhteen..

  naisten pahoinvointi voi olla jopa perua omasta lpsuudesta, jossa on lyöty pienestä asti. ennen ei ollut lakia estöää sitä, eikä se vieläkään kaikkia sido..

  suunta on parempi, sääli että psyykeongelmaisten hoitoa karsitaan kokoajan.. se johtaa jatkossakin pahoinpitelyyn..

  enpä ole nähnyt kaduilla naisten paljon tappelevan, mutta mieten kyllä, ei semmoista päivää ollutkaan jolloin en olisi hälyttänyt apua, kun olin hesan villissä lännessä töissä, viini laulu ja hyvä mieli muuttui ulos mennessä pahoinpitelyihin. alkoholi on yksi suuri aiheuttaja.. kontrolli pettää.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kommenteista tytöt !
  Elämä jatkuu ja nyt on lapsillani
  kaikki hyvin !

  VastaaPoista
 8. Hyvä juttu, että lapsilla on kaikki hyvin!

  Elämä koettelee kaikkia - toisia kovakouraisemmin kuin toisia.

  Ja mitä me oikeastaan tiedämme niistä, joiden elämää joskus kadehdimme? Eivät ne menestyneet ja onnellisen näköiset aina silti ole onnellisia.

  Tärkeintä on aina - että lapsilla on kaikki hyvin. He ovat niin riippuvaisia aikuisista. Aikuiset voivat itse vaikuttaa tilanteeseensa tai ainakin kertoa siitä muille.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihan hyvä puhua väkivallasta myös näin päin, tosin kaikki vaikuttaa aina kaikkeen.. Hieno juttu jos elämäsi on nyt järjestyksessä, se lienee pääasia.

  VastaaPoista
 11. Lasten hyvinvointi on meille aikuisille tärkeintä, tai ainakin pitäisi olla. Hienoa että sä pidät siitä huolen.

  VastaaPoista